Cum sa scapi de tigani si de cersetori

Am auzit multe discutii in urma scandalului din Italia si mi-am amintit de un episod din renumitul serial al celor de la Comedy Central "SouthPark".

In seria 11 episodul "Night of the Living Homeless" dezbate ceva asemanator si da o solutie cel putin hazlie la aceasta problema a cersetorilor si hotilor de buzunare.

http://www.allsp.com/ intrati acolo si cautati episodul.Il puteti urmari live fara sa faceti download.Vizionare placuta :)


1 comments:

raluca_r | November 8, 2007 at 11:47 AM

De tigani avem cum sa scapam dar cam in 30 de ani ..daca totul ar merge bine...V-ati gandit vreodata ca atunci cand vedeti un copil alb care cersete vi se face mila si chiar daca ati avea numarul in telefon ati suna la protectia copilului? dar cand vedem un tiganas mic cersind nu vedem in el doar un copil , vedem un produs al raufactorilor un viitor hot, nu ne incearcsa decta foarte rar sentimente de compasiune si mila. Si ei sunt copii si ei au drepturi, macar dreptul de a dormi intr-o camera incalzita , dreptul la igiena si la un control medical. Dar protectia copiluli ii trateaza "special". Daca s-ar aplica legea atunci 80% din copii cersetori de tigani ar fi dusi in grija asistentilor sociali. si-ar recastiga dreptul de scolarizare si ar fi mai putin discriminati. Tiganii nu trebuie sa se tranforme in romani peste noate . Nu trebuie neaparat sa renunte la traditie, vrajitoare tiganca e un mit romanesc la urma urmei, dar trebuie sa isi trateze copiii provind standerdele de acum : igiena, comfortul necesar si scoala. Daca s-ar incepe cu generatia aceasta atunci poate peste 30 de ani va fi mai bine. De asemnea vor intelege si ei metodele contraceptive: O tiganca va suferi si ea cand ii va fi luat copilu si poate se va maturiza european si va sti ca daca e sa faca copii sa aiba cu ce sa ii ingrijeasca. Ar f frumos daca pentru a diminua saracia din randurile lor ca unele asociatii sa faca mici interprinderi care sa aiba ca activitate mestesugurile traditionael a romilor(olarit, impletit) si sa incercam sa ii schimbam. Nu sariti va rog acum cu posturi genul"vai da is rai omoara fura dau in cap nai ce schimba daca iam angaja ar fura" ganditiva ca daca peste 20 de ani o sa spuneti la fel, suntem si noi de vina.