Care-i treaba cu acest procedeu numit "chircit"

Inainte de a explica trebuie sa am exemplul pe care sa fac demonstratia.Nu e cel mai bun dar e ok.Mi-a fost oferit de Laura.




Ati observat cum sta tipa in timp ce canta? Pare o handicapata nu? Sta asa stransa si stramba.Ei bine procedeul acesta se numeste "chircire" :))

Unii interpreti simt nevoia sa intre in atmosfera unei melodii pentru a o canta cu adevarat bine.Exista mai multe metode de a simti muzica si fiecare o aplica pe a lui.Ideea este ca se poate intampla de multe ori atunci cand simti o melodie sa devii la propriu "deformat fizic".Anumite cantece provoaca o implozie atat de puternica si de ravasitoare incat te fac sa te siti gol pe dinauntru si din aceasta pricina ai senzatia ca esti stramb.Ca muschii tai nu mai pot fi controlati corect pentru a-ti mentine pozitia corpului corecta.Mai poti avea senzatia de contractie puternica a unui muschi sau a unei maini ori pe microfon, ori pe picior, ori in palma.

Eu am patit asta cand am cantat de vreo 2 ori "The Blower's Daughter" la karaoke.E drept ca nu de fiecare data ma gandesc asa de intens la cantec.Il simt trist si parca de multe ori mi-e frica sa transmit atata tristete.Pot canta si relaxat de pe un scaun dar cu siguranta ar suna ca dracu.Pentru a putea transmite trebuie sa simti.Sa te conectezi primul la energia melodiei dupa care sa o lasi sa-ti controleze corpul si sufletul si sa-l foloseasca drept unda de propagare catre celelalte pavilioane deschise la sunetele tale.

Concluzia.Daca vedeti pe unu ca in timp ce canta se stramba si e intr-o parte.Daca vi se pare urat deodata sau cocosat, ignorati omul si ascultati ce scoate din corzile vocale.Asta doar in cazul in care nu e "some playback wannabe".


1 comments:

Laura | March 28, 2008 at 1:40 PM
This comment has been removed by the author.