Fraierul de dupa

Femeile sunt slabe.Da! Sunt misogin dar nu si cand spun asta.O sa va explic imediat.
Sa fixam ipoteza.Cuplu, cativa ani impreuna sau poate si jumate de an in unele cazuri.Iubire mare si la un mom dat se despart.Ce fac ?

Baiatul : -merge la bere cu prietenii mai ales in serile in care nu putea sa mearga inainte si face cam tot ce nu facea atunci cand era cu prietena nu neaparat pentru ca era constrans de relatie ci poate pentru ca stia ca anumite actiuni ar fi deranjat-o.Se resemneaza, sufera dar nu tot timpul se exteriorizeaza.Prefera in general sa stea cu prietenii si sa-si innece suferinta in distractii sau in alcool sau ma rog ... cu un lucru manual sau mai mult.Nu cauta pe nimeni, pune mana, face ce face dar lasa sentimentele deoparte pentru o perioada si se reface cum stie mai bine.

Fata : -se crizeaza in anumite cazuri, se intalneste cu toate prietenele ei si se face cocheta dupa care merge intr-un club sau bar sau undeva si pune ochii pe primul mascul normal fara sa aiba prea multe pretentii si il agatza.Alteori apeleaza la "amicii" ei din lista de messenger, ii invita la o cafea si ...
Ideea de baza e ca se simte ca se scufunda in sentimente si cauta repede ceva ( orice ) care sa pluteasca si care sa o tina la suprafata fara sa se gandeasca macar 1 secunda la faptul ca poate si ea sa inoate la fel cum si un baiat poate.
Fraierul de dupa poate sa tina 1 noapte, 2, 1 saptamaa, 1 luna sau in anumite cazuri se poate indragosti de el acesta devenind iubitul.
Fraierul de dupa este de obicei un tip care stie sa consoleze o fata si stie sa exploateze vulnerabilitatea ei.Se poarta ca si cum ar fi fost cu ea de o viata, foarte posesiv ( mai ales in fata fostului prieten pe care de cele mai multe ori se ofera sa-l si bata spre incantarea suferindei ) cu un iq scazut si cu o mare lipsa de respect.A looser :)
Nu am sa mai intru in detalii pentru ca am impresia ca ati priceput ideea.Am scris cu mult patos cuvintele de mai sus desi sa stiti ca spre norocul meu nu am patit niciodata ca fosta mea sa dea peste vreun "valoros" dinasta.

Ceea ce nu inteleg eu este de ce in general baietii pot sa treaca peste o despartire singurei dar fetele apeleaza de cele mai multe ori la "solutia imorala".As spune ca barbatii reprezinta sexul puternic si prin asta s-ar intelege si spiritual dar as fi acuzat de misoginism.Pai daca nu e asa atunci de ce ?Stiu .. e cel mai simplu sa gasesti un fraier care sa te plimbe, sa te scoata la suc, sa te stranga in brate si sa te .... in timp ce tu oricum te gandesti la fostul si eventual ii si strigi numele (dupa cum spunea cineva :)))) ) dar nu e deloc moral.Te folosesti de o biata fiinta napastuita si lasata pe pamant cu mari gauri in creier.E si mai grav daca il faci sa se indragosteasca de tine pentru ca va suferi si el.Aici as spune ca femeile se poarta exact asa cum zic ele despre barbati ( ca niste "porci" ).


Sunt de parere ca ceea ce am scris eu mai sus e o generalizare facuta cam impropriu deoarece nu prea putem spune ca femeile fac asa si barbatii invers.Oamenii sunt diferiti intre ei dar din cate cazuri am auzit eu, majoritatile m-au facut sa inclin spre cele povestite mai sus.

Nu am auzit de nici un tip sa zica " Bai frate m-am despartit de fosta mea prietena si acuma is cu tipa asta si mi-e bine ca ma ajuta sa trec peste.N-o iubesc dar stau ca la tzatza mamei".In schimb am auzit de tipe si am si vazut tipe care imediat dupa despartire au apelat la un "fost amic" sau la cineva nou.Persoana de obicei nu era genul lor prin urmare se intelege clar ca era o alegere facuta la repezeala.Si peste vreo 2 saptamani il paraseau.

Si mai am o intrebare dar de data asta pentru baietei.Mai baieti mai :) Voi ati primit vreodata de la vreo prietena de-a voastra reprosul ca "Nu-mi acorzi destula atentie?" Ca eu stiu ca numa asta aud de cand am vazut prima oara o fata.Sunt curios sa aflu daca este o problema a mea personala ( asa cum cred in prezent ) sau s-a mai intamplat si altora.

Multumesc celor care stau sa citeasca ce tampenii imi debiteaza creierul si eventual imi si raspund.Apreciez.


19 comments:

Sabu | September 17, 2007 at 8:04 PM

Vlad ai dreptate dar nu in totalitate.in primul rand gresesti cand zici k fetele sunt slabe.pot parea...dau impresia k sunt daramate...insa fetele au o putere uriasa pe care poate nici nu o constientizeaza.e dorinta de razbunare.apropo si eu sunt fata...deci crede-ma,imi cunosc...specia;)
si fraierul de dupa nu e punct de sprijin...e unealta de razbunare impotriva fostului.
la fel cum ai scris si u...si ce spun eu e la modul general.e adevarat k sunt si fete slabe care cred k s-a sfarsit lumea cand se despart de prieten...si da...cauta "alinare" in primul venit...dar alea sunt pur si simplu lipsite de caracter si n-au nici un respect pt ele.
si sa stii k sunt si tipe care merg mai departe si nu fac din despartire o tragedie...si nici nu cauta nici un fraier de dupa.
dar eu cred k cele despre care vb u nu sunt atat de slabe precum par....ci sunt de-a dreptul vicious...e pacat dk ai intalnit numai specimene de astea (asta e impresia care mi-ai lasat-o prin ce ai scris)...mai exista si altceva...ai timp...esti tanar:)

Deafy | September 17, 2007 at 8:47 PM

Well .. pe langa ce a zis sabu .. diferenta intre femei si barbati .. Barbatii nu se exteriorizeaza. Nu o sa vezi un barbat sa-i zica altui barbat cat sufera el dupa nu stiu care. Barbatul va lua mereu atitudinea de macho, "who needs her anyway, i have my friends and my beer" .. Femeile in schimb, se exteriorizeaza. Vorbesc cu prietena cea mai buna, cu prietenul cel mai bun, etc .. Recunosc ca sufera. Era reclama aia la Sprite, cu "prietenul cel mai bun te doreste", well .. de foarte multe ori chestia e adevarata .. Fata ranita, ala umarul pe care plange, intr-un fel profita de chestia asta ca nah .. cine stie .. ce iese .. Tipa isi da seama ca este o greseala, si ajunge sa-i franga inima la ala ..
Nu zic ca asta se intampla mereu .. e asa un scenariu. Depinde de persoane. Logic ca sunt si genu care "isi baga pula" si se duc si-l iau pe primu ca sa ii faca in ciuda la fost sau mai stiu eu ce.
Dar nu poti nici sa generalizezi.
Cat despre nu-mi acorzi destula atentie .. nush .. daca nici tu nu acorzi atentie, atunci cine o face ? :)) Depinde iar de la persoana la persoana ..

Simona | September 17, 2007 at 11:37 PM

Da, fetele-s naspa ca fac asta. DAR. Ala si-o face cu mana lui. Lucru manual se cheama. Stie ca e dupa o relatie lunga, stie ca se gandeste la ala, ca inca tine la el, ca sufera. Dar se combina cu ea. Pai cine-l pune? Daca-i prost, asta este. Iar pe fete de ce sa le invinuiesti? Profita. Si ce? Don't we all? Daca e mai usor asa, si ce? Sunt multi care fac la fel, tot o seara, doua, nu neaparat se descurca cu mana cum zici tu. Tot imoral e, daca e sa o iei asa.

Cat despre atentie... si eu fac la fel :)) Dar si mie mi s-a zis ca nu ascult ce zice celalalt.

Pana la urma totu-i relativ, indiferent de sex.

Laura | September 18, 2007 at 9:33 AM
This comment has been removed by the author.
Cornhollio Tudor | September 18, 2007 at 11:13 AM

Pfff... da, poate k fetele sunt slabe pt k fac kestia asta, dar nush dak ai observat: functioneaza! Tipul iese cu prietenii, face o groaza de kestii pe care nu le-a facut cat a avut acea relatie si cu toate astea sufera... si sufera enorm si pt mult timp. Tipa se rezolva rapid, sufera vreo cateva zile si gata! Eu am incercat reteta pe care o folosesc ele si iti zic sincer: merge. Kiar dak am fost catalogat dupa aceea ca porc, misogin, magar si nesimtit, eu cred k a meritat. So now I can say: YEY! \:D/

Cornhollio Tudor | September 18, 2007 at 12:25 PM

Ah, cat despre intrebarea cu atentia... nu mi s-a reprosat asa ceva. Totul e sa-i acorzi atata timp si atentie cat sa nu mai apuce sa-ti faca reprosuri. Cu cat ii dai mai multa atentie, cu atat o sa se planga k nu-i acorzi destula, deci... mai bine mai putin, ca sa ai cum sa mai cresti dak merita.

Lory | September 19, 2007 at 2:31 AM

Mda.. Ce pot sa spun Vlad? Mai ai multe de invatat!!! Si nu afirm asta intrucat, vezi Doamne, eu sunt Lory, am terminat o facultate… si sunt mai in varsta decat tine!Nu! E logic ca am o experienta de viata un picut mai mare decat a ta, nu? Dar nu e importanta varsta, ci prin ce treci, ce inveti din greselile pe care le faci tu si cei din jurul tau… etc.
Asadar am sa incerc la ora asta tarzie din noapte sa merg pe textul tau si a te contrazic la fiecare paragraf, pentru ca nu sunt deloc de-acord cu tine!!!
Esti misogin, pentru ca femeile nu sunt slabe!!! De ce afirmi asta??? Sunt mai slabe decat barbatii doar pentru ca nu au puterea lor de a ridica ceva greu, de a impinge o masina care nu mai porneste???… (desi trebuie sa recunoastem ca mai exista si exceptii) etc. Sunt niste exemple absurde.. dar eu cred ca e realitatea! Asa a vrut Doamne Doamne, sa fim noi mai delicate decat voi… Dar sufleteste suntem foarte puternice!!
De ce un barbat e puternic??? Pentru ca isi inneaca suferinta in distractie si alcool???:)))) Asta inseamna ca e demn de admirat nu??? Ca daca vine "una" la el cand e la a sasea bere si ii face avansuri, nu pleaca acasa cu ea de gat, nu??? Ca doar poate ca nici asta nu facea in timpul fostei relatii, daca intr-adevar era fidel, nu?
De unde ideea asta ca o fata daca se desparte de iubitul ei… isi pune cele mai tari toale pe ea si devine dintr-o data plina de impresii intr-un club super tare, unde agata pe unul cu muschi ca sa uite de fostul??? Asa au facut toate fostele tale prietene si ai ramas marcat pe viata??? Pentru ca asta dai de inteles..cumva...
Tu ai trecut singur peste o despartire??? Te-ai inchis in casa si n-ai mai iesit o perioada de timp pana ai depasit starea de depresie???
De ce nu gasesc si barbatii o fraiera care sa-I scoata la suc, pizza, plimbari cu masini decapotabile… ??? Numai femeile gasesc fraieri din astia second hand???
Tu gresesti mult pentru ca, ti-am mai spus eu tie, le amesteci pe toate in aceeasi oala!!! Si cand imi puneai niste intrebari la care te asteptai sa raspund cu "da" si eu spuneam "nu", te uitai crucis la mine!!! Poate ca sunt un specimen rar pe fata pamantului, si cu asta ma opresc aici, ca doar n-am sa povestesc viata mea acum…
Asa ca… sfatul meu este sa vezi partea frumoasa a lucrurilor… sa nu mai crezi ca sexul vostru e cel mai tare si mai puternic, pentru ca te inseli amarnic!!! Te vei convinge de aceste lucruri odata cu inaintarea in varsta.. peste ani si ani.. cand vei fi insurat… cu o femeie puternica… din categoria aia buna, nu asta in care le bagi tu pe toate acum, la douazeci de ani! Si abia atunci vei constata pe propria ta piele… ca femeia este mai puternica decat barbatul!!!
Si incearca sa-ti raspunzi la o intrebare: de ce Dumnezeu a hotarat ca femeia sa treaca prin chinurile nasterii si nu barbatul???

zyxell9 | September 19, 2007 at 10:51 AM

Show Recent Messages (F3)

Loredana Marus appears to be offline and will receive your messages after signing in. You can also send a message to Loredana Marus's mobile device.
Send an SMS Message (Ctrl+T)

zyxell9 ™: te-ai atacat pe forumul meu intr-un stil total nepoliticos si nu ai inteles nimic din ceea ce am intrebat eu acolo
zyxell9 ™: apreciez intentia dar nu si continutul
zyxell9 ™: nu am vrut sa ma intreb daca barbatul e mai tare ca femeia
zyxell9 ™: pentru ca nu ma intereseaza
zyxell9 ™: am vrut sa intreb de ce fetele trec peste o depresie cu ajutorul unui "seccond-hand" cum i-ai spus tu mai des ca barbatii ?
zyxell9 ™: imi pun intrebari pertinente si astept raspunsuri la fel
zyxell9 ™: nu sustin ca femeile sunt proase sau curve
zyxell9 ™: si nici ca barbatii sunt porci
zyxell9 ™: analizam comportamentul altora si ma intreba
zyxell9 ™: m
zyxell9 ™: nu am patit ceea ce am scris pe forum
zyxell9 ™: din fericire
zyxell9 ™: am si scris ca nu e despre mine acolo si despre altii
zyxell9 ™: poate recitesti si imi dai un raspuns ... mai linistit ... iar la intrebarea ta ... e un kitch din bancuri proaste.

raluca_go | September 19, 2007 at 4:34 PM

vlad ai dreptate..dar ce fac fetele vine fix din minunatul lor impuls de a se crede la egalitate cu baietii. fetele care procedeaza asa sunt de parere ca si baietii fix la fel fac. atunci din nevoia uriasa de a dovedi ceva..fac lucruri care nu le simt neaparat, lucruri ce sunt considerate pasi intr-un proces al razbunarii sau al uitarii. In schimb nu asta e marea problema ..marea problema e ca din nevoia de egalitate fetele incep sa isi piarda una din calitatile cele mai de pret: senzulaitatea si finetea. E ipocrit cand tot mai des vedem fete care se lasa impresionate de bani sau de statutu de smecher al baiatului, care dau cu piciorul artei si frumoslui si adopta comportament vulgar, se dau mari ca nu au sentimente, ca acestea nu conteaza. Si cum sa nu fie asa cand sabloanele feminine a romaniei sunt catze precum bahmuteanu, monica columbeanu si altele.

Poate ca zic o prostie..dar de multe ori simteam nevoia sa ma indragostesc , sa am o deceptie , si sa sufar. Pentru ca suferinta provacata de dragoste este una dulce care din cand in cand merita traita pentru a te cunoaste, pentru a te simti uman.
Misoginismul e clar ca in cazul acesta se va dezvolta.

Simona | September 19, 2007 at 4:40 PM

Ehehe, ai facut valuri cu blog entry-ul tau :)) Dar si ce valuri. Unii te considera misogin, primesti raspunsuri de feminism exagerat si un pic cam SF-ist. Macar te distrezi un pic :))

Eu sigur am ras cand am citit comentariile. La unele. :D

Si o chestie mi se pare mie... mai degraba comentariile par din experienta personala decat blog entry-ul tau.

Simona | September 19, 2007 at 4:40 PM

Femeia naste. Dar urla cat o tin plamanii cand vede un soricel.

Asta nu m-am putut abtine, trebuia s-o zic.

Hai sa fim seriosi, asta cu "femeia mai puternica ca barbatul" e discutie lunga de secole. Fara concluzii.

crisu | September 19, 2007 at 4:45 PM

observ din ce in ce mai des fete, ce o iau razna. Rau le-a mai facut emanciparea asta surorilor evei. Multe au uitat de limite, de morala si logica. Acum orice fata ca sa fie considerata o femeie trebuie sa isi demonstreze puterea in tot ce face. o putere falsa de multe ori. asa e si in exemplul tau. prin faptul ca isi gasesc repede pe cineva, asa zisul fraier de dupa, incearca sa demonstreze siguranta de sine, puterea ei, nu are nevoie de fostul iubit, poate si fara el. vrea sa arate independenta ei, faptul ca poate si ea sa aiba pe oricine, doar pentru o noapte, asa cum fac unii baieti si nu sunt judecati pentru asta. atitudinea lor vine desigur din dorinta de a fii egale cu barbatii. asa cum ei nu sunt criticati ca au mai multe amante, iubite, prietene in acelasi timp, sau ca isi permit un one-night-stand fara resentimente, de ce nu ar putea si o fata? total eronat...
dar acum sa nu crezi ca sunt si eu o misogina. doar dezaprob purtarea exagerat feminista. Crede-ma ca exista nenumarati barbati care reactioneaza la fel ca fetele descrise de tine. asa cum exista fete care se comporta ca baietii de care vb. e greu de facut o generalizare pentru ca fiecare e foarte diferit fata de cei din jurul lui. poate sunt multi care copie unii de la altii, dandu-ti impresia ca asa sunt toti/toate si te duce in eroare, facand afirmatii la adresa tuturor femeilor/barbatilor. eu ma feresc de acest lucru si te sfatuiesc si pe tine acelasi lucru. o sa iti fie mai usor sa intelegi ce se intampla. de fiecare data incearca sa analizezi comportamentul, cuvintele unei persoane ca o unitate independenta, fara comparatii si asocieri. e ea asa cum e, o singura persoana care a spus sau a facut asta. dc? asa eviti riscul de a intelege gresit persoana respectiva sau de o judeca gresit.
iar la fete, ai mai multa grija. nu iti zic asta pentru ca ai fi trecut tu prin ce ai povestit, ci e un sfat intr-u totu valabil. asa cum si eu ca fata, am mare grija la baietii. pana la urma ideea e ca, toti suntem o apa si-un pamant, toti suntem oameni. si da, oamenii pot fi rai, prosti, insensibili, naivi, prea increzatori, prea visatori, indragostiti, fraieri, orbi, indiferenti, veseli, optimisti...suntem 6 miliarde pe pamant...fiecare in felul sau.

zyxell9 | September 19, 2007 at 7:33 PM

Desteapta fata asta.Ty crisu ... ai spus vorbe de aur :D

Unknown | November 6, 2007 at 1:48 AM
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous | December 1, 2007 at 12:54 PM

zyxell9 ™: te-ai atacat pe forumul meu intr-un stil total nepoliticos si nu ai inteles nimic din ceea ce am intrebat eu acolo
lory nu s a atacat .. tzi a spus fix adevarul..tu ai fost ala care s a atacat pt k nu a auzit fix ce a vrut.Mai Vlad, sincer.. daca tu ai stat atata timp shi ai suferit dupa Georgiana shi inca mai suferi shi ea acum e cu Radu.. asta e viatza..dar nu te apuca sa faci generalizari de asta ridicole, ca sa te simtzi bine shi inteligent.Asta i viatza, toata lumea sufera, toata lumea trece mai departe cum crede.Pe mine ma scarbeshte ceea ce ai scris tu mai sus.Stii bine kat ai suferit tu pt o relatzie de nu shtiu cate luni,nici macar un an.Ei,eu mi am revenit intr o luna dupa o relazie de 3 ani, dar nu m am apucat niciodata sa spun ca.. gata femeile is tari, k ele trec repede peste shi la fraier i a trebuit un an sa treaca peste complet:-@ shi nu m am apucat sa generalizez k totzi is la fel pt k shtiu k nu i asha.Dak eshti frustrat, nu mai fa afirmatzii de astea, chit ca te iubeshte lumea shi crezi k totzi o sa tzi spuna ceea ce vrei sa auzi.

Anonymous | December 1, 2007 at 12:56 PM

shi la cat de lash eshti, probabil ai sa mi shtergi shi comentariul.

Anonymous | December 14, 2007 at 5:00 AM

Vlade...wake up...to a world that is not yours'...imagine...ipotetic vorbim...your world is nothing but smth made by your own imagination....what would be your point of view then?...are women still weak?...r men still jearks?...is the love of your life still waiting for u? sucking a cock is dtill important?...r we what we were/wanted to be' want to be?....is the future still for us to dream 'bout it?...

Anonymous | January 23, 2008 at 2:09 PM

Stii ce cred eu...ca daca o tipa chiar iubeste, si apoi se desparte din cine stie ce motive...nu s-ar lasa atinsa de un altul, oricat de mult ar suferi. Intr-o iubire, nu o exista un altul, o alta, prieteni, sa-u chestii pamantesti care s-o pangareasca...nici macar dupa despartire...asta daca e iubire. Dar eu spun ca iubirea nu exista si in cazul asta, tot ce am spus mai sus nu mai este valabil...doar atat tine minte "nu s-ar lasa atinsa de un altul":)

Anonymous | January 23, 2008 at 2:11 PM

aaaa...ignora greselile de ortografie, am uitat ca nu ma cunosti...le fac la misto...intre prieteni:D