Jurnal de vacanta ( Ultima noapte de balci )

Va voi ilustra un articol citit astazi in ziarul Opinia Veche ( il iei moca de la White Horse in Costinesti ) an XXXIX 2010 august nr 379 scris de Ioan Stoleriu.

Argument

Ultima noapte de balci

"Fiecare sfarsit de vara ne prinde melacolici si dornici de inca macar o saptamana de chefuit, cunoscut oameni noi si pierdut nopti prin fel de fel de baruri, terase sau plaje care mai de care mai colorate.
Cu toate astea, abia asteptam sa ajungem acasa, sa ne incarcam bateriile, sa asteptam sa ne treaca vanataile dupa ce ne-am iubit in iarba si sa inmcercam sa ne amintim la cine ce telefon am lasat.
Am vazut anul acesta in Costinesti, mai mult ca oricand, adevarata fata a Romaniei. Aici oamenii se transforma, de la primul corporatist pana la ultimul covrigar, toti isi scot burtile peste slip, isi indeasa cate doua, trei tuburi de lotiune de plaja in geanta si uita sa-si mai dea jos ochelarii de soare cand se lasa seara.
Nimeni nu mai ramane in totalitate decent in aceasta statiune care aduce a un fel de Las Vegas mai murdar si mai ieftin al Romaniei. Pentru ca aici poti sa-ti cumperi vuvuzela, sa-ti pui o peruca in culorile curcubeului si sa manuiesti o sabie cu beculete fara ca nimeni sa te recunoasca. La fel de bine poti sa umbli beat mort pe strada ce leaga peronul garii de Ring fara a-ti fi jena de localnici sau de turisti.
Si de vei intra in vreun scandal, vei fi privit doar ca un alt petrecaret care s-a distrat mai mult decat l-a lasat prietena.
Cu toate astea, ne plangem mai mult pentru noi, venim aici in fiecare an si, odata ce ne-am instalat in camere si-am vazut primul rasarit ciuntit de nori dupa o noapte de veri la pahar parca uitam de dusul stricat, de suportul care nu face niciodata fata prosoapelor sau de barmanul care nu stii daca te priveste cu interes sau doar e client fidel la weed shop.
Da, cu toate astea, ne place in Costinesti, nu l-am da pe Mamaia, si parca nici in Vama nu mai e asa frumos. Pana la urma, ne sunt simpatici si chelnerii de la Vraja Marii, si dansatoarele lui Geo da Silva. Si, daca e sa fie balci, macar sa avem bani la noi."


2 comments:

Unknown | September 1, 2010 at 1:39 PM

Ce pot sa zic...are dreptate... nu as da Costinestiul nici pe Mamaia, nici pe alta statiune. Cat despre "macar sa avem bani la noi"...merge si fara prea multi...tigari sa avem...:)

Ralucz | September 7, 2010 at 6:41 PM

mai hai prin White...la un Blower's Daughter :)