Casatoritii

Ma deprima cand vad ca se casatoresc oameni in jurul meu.Si stiu de ce.E pentru ca acesti oameni se leaga 2 cate 2 si devin inacesibili din multe puncte de vedere celorlalti oameni.Ok se intelege din prima ca stiu vreo 2 gagici care s-au casatorit si consider o crima impotriva umanitaii faptul ca de-acum in colo doar un singur barbat va fi cu ele.Mari pierderi.Si totusi.Sa zicem ca am 2 prieteni ( cuplu ) si ca ma inteleg la fel de bine cu amandoi.Cand se casatoresc devine ciudata treaba.Cum sa reactionez ? Daca vreau sa ii sun sa ii intreb daca sunt prin oras sa zicem sambata la ora 12:00 si tipu nu raspunde si o sun pe tipa.Nu e aiurea ? Adica ... pana mea .. daca se supara gagiul ca de ce ii sun nevasta ? Si in plus ... ca si cuplu mai devreme sau mai tarziu se retrag cat de cat din viata prietenilor si devin o institutie.Si toata lumea se refera la ei drept cei DOI care sunt 1.Casatoritii.Da, stiu, e romantic si dragut dar mie nu-mi place.Dati toti divortz ca sa nu mai fim pusi in situatii ciudate.Pai daca o colega de-a mea de liceu s-a casatorit.Si ma duc intr-un club de ziua ei si ma duc tzinta la ea sa o pup si sa o felicit.Cica nu e bine.Cica tre sa ma duc la amandoi si sa o felicit pe ea dar dupa aia sa ii strang mana si sotzului si sa ii zic ceva politicos gen .. "sa-ti traiasca" sau "sa fiti fericiti".Si cunoastem cu totii ca le e mult mai usor ca si cuplu sa aiba prieteni tot cupluri.Pai si cu prietenii individuali care tin mortzis sa fie individuali ce facem ? Pai si daca eu am o prietena foarte foarte buna pe care am vazut-o toata viata mea ca pe cea mai buna prietena a mea si atat.Pai si daca se casatoreste eu ce fac ? Adica n-o sa mai fie la fel de buna prietena cu mine.Si daca o sa vreau sa iesim la o cafea si sa ne mai consultam despre nush ce kkt ( cum fac prietenii ) sau sa stam la o barfa mica mai pot sa o invit in oras ? Pai da sotzu ei n-o sa se simta naspa ?

Presimt ca textul de mai sus va starni rabufniri in anumite persoane si mi-e frica de interpretari :|


1 comments:

Simona | November 28, 2008 at 1:56 PM

Exagerezi. Aia casatoriti nu devin pustnici, dude. Cel putin din punctul meu de vedere, n-ar trebui sa se schimbe nimic dupa casatorie cand vine vorba de prietenii celor casatoriti.

Pe de alta parte, observ ca prin Europa de vest nu prea se mai ia lumea. Au concubinajul inregistrat la primarie si atat. Si aia pt ca fac bebei si vor drepturi egale asupra bebelui. In tarile scandinave aproape nimeni nu se casatoreste. Asa am auzit. In Olanda cuvantul "domnisoara" a iesit din uz. Toate-s egale. Doamna. Ca are 5 ani, sau ca are 72. Ca-i maritata sau nu.

Totusi n-ar trebui sa fie diferenta dupa casatorie. Aia e chestie intima intre ei doi.

Nu?