Legea Talionului

A trecut craciunul. Am fost cu niste oameni si am colindat.Am fost si la parinti si la bunici, a trecut si agitatia petrecerii, a trecut si ziua de dupa ca o naluca iar acum am ajuns in camera.Nu mai e nimeni.Iar toate amintirile dor.As vrea sa fiu deodata alt om cu alta identitate si existenta.

Mi-am irosit inca jumatate de an din viata. Oare cand o sa ma invat minte ?

Acum parca vad o logica in fiecare din lucrurile pe care mi le spuneau parintii mei.Acum inteleg de ce trebuia sa fac asa si nu altfel. Ratacit, am ajuns undeva dar tot nicaieri. Nu recunosc oamenii din jurul meu si nici ei pe mine.
Mi-e scarba de degradarea la care ajung unii oameni.Am vazut acum 2 zile un gest ce m-a ingrozit. De pe o masa din mansarda, cineva strangea resturi. Pentru iluzia ca o sa-si schimbe starea.Dar sa renunti la demnitatea atat de pretioasa pentru ca sa strangi de pe urmele altora.E cumplit doar sa vezi asa ceva.E trist.

Am spus la un moment dat ca viata nu e asa de roz si ca as vrea sa cunosc si partea ei mai intunecata.Nu stiam ce vorbesc.Imi era bine unde eram, cu nasul pe sus si cu mandrie si cu standarde ridicate.Nu trebuia sa le cobor.Acum m-am manjit si eu dar stiu ca ma voi curata.

Ploaia de azi dimineata cadea asa de greu si parca era de plumb.Cerul era suparat si parca toti norii sugerau noroiul din inima mea. Cum am putut sa fiu atat de prost ? Dar stiu ca am facut bine.Chiar si asa, am facut sacrificiul suprem.Pot sa ma laud ca am facut o data in viata asta.Pentru cineva care nu merita evident ... doar cei ce nu merita primesc.

Incerc sa nu-i las sa ajunga la mine dar nu mai pot.Sa fii bun, politicos, bine intentionat, sa nu raspunzi la insulte, sa fii corect ... nu ai cum intr-o astfel de societate pt ca vei fi mancat de viu.Valorile ce mi-au fost intiparite in educatie sunt pentru o anumita societate.Sunt premium dar nu se pot aplica la plebe.La cei nefericiti ce n-au primit asa ceva de mici.La cei ce n-au fost iubiti destul de parinti.Cei ce au vazut mizeria vietii de mici si si-au pierdut de mult sufletul.
Cu ei trebuie sa discuti ca un negustor.Sa-ti vezi interesul.Si daca le dai un deget, o sa-ti ia toata mana.

Vreau si imi propun sa uit ultimele 6 luni de existenta.Cu tot ce s-a intamplat in perioada asta.As putea de fapt sa uit ultimul an. Sau as putea sa merg mai departe si sa uit ultimii 2 ani.

A trecut un an de cand nu mai iubesc si s-ar putea sa ma fi videncat.Dar sa o iau de la capat parca mi-e frica.

Acum trebuie sa ma feresc de toti cei ce AU NEVOIE DE MINE si sa ii tin la distanta pentru ca eu ii caut pe cei DE CARE AM NEVOIE.


2 comments:

snow_ana | January 5, 2010 at 5:57 PM

Cine te-a suparat asa de tare...
stii tu ai un suflet prea fain ca sa poti fi egoist, iar tu nu cauti oameni oarecare, ci cauti sa fii de folos, atata cat poti, un gest, un zambet, o melodie :P asa ca draga Vlad, oricat vei cauta oamenii de care ai nevoie, ei vor imbraca forma celor care au nevoie de ceea ce esti tu :)

hoholulu | January 5, 2010 at 9:44 PM

sa stii ca nu isi uita nimeni sufletul. Niciodata! :)
zambeste si o sa vezi ochi frumosi in jurul tau. te pup, vlad!!!