Facebook ! Baza de date mondiala a guvernului american.

Te-ai gandit vreodata ca daca ai un cont pe facebook/hi5/myspace iti risti dreptul la intimitate? Ai citit vreodata "terms of service" sau .. contractul pe care il "semnezi" electronic atunci cand iti faci cont la ei ?

Daca sa zicem vreo formatiune de pe acest pamant ar vrea sa stie mai multe despre tine .. unde ar cauta ? De ce sa isi creeze serviciile secrete o baza de date cu toti oamenii de pe pamant cand acestia pot sa o construiasca singuri si de bunavoie.

Am dat recent peste un filmulet pe youtube care m-a facut sa ma gandesc.Din cand in cand mai am momente cand am astfel de ganduri legate de o "conspiratie mondiala" :))
Atunci ma uit la Zeitgeist sau la astfel de documentare si tocmai am dat peste asta :




http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/click_online/7375772.stm

Completand acele tabele cu informatii despre noi si "personalizand profilul" practic ajuti pe altii sa faca o baza de date cu oameni in care te auto-incluzi.Iti publici toate informatiile, poze, numere de telefon, adresa, varsta, culoarea preferata, prieteni, cluburi, joburi ... si atatea !

Oricare din aceste situri construite inital ca si "dating websites" este obligat prin lege sa divulge serviciilor secrete ale oricarei tari informatii confidentiale atata timp cat le este cerut asa ceva.Daca SRI vrea sa stie ceva despre tine si nu ar fi asa de prosti pe cat sunt ai nostrii, ar putea afla in cateva ore cam tot ce vrei sa stii si sa nu stii.

Fara sa ne dam seama .. navigam zilnic pe internet si peste tot lasam urme.Ipul de acasa sau de la serviciu viziteaza zilnic zeci de pagini care il inregistreaza.Noi tratam internetul ca pe cel mai bun prieten dar nu ne dam seama de impactul pe care il are acesta asupra vietii noastre.

Pai sa va explice cei de la South Park pentru ca au facut un episod in care au explicat intr-un mod ironic Ce s-ar intampla daca nu ar mai exista internet :)) Si pe bune ... au in mare masura dreptate.Ar fi o panica mondiala :))

http://www.southparkzone.com/episodes/1206/Over-Logging.html


Daca toata lumea s-a mutat pe internet sa nu credeti ca serviciile secrete raman pe hartie.Aveti grija pe unde umblati si ce urme lasati.Si nu va mai dati numele adevarat pentru numele lui Dumnezeu ! atunci cand va faceti un cont undeva.Faceti ca mine.

First name : Adrian
Last name : Minune

;)


1 comments:

Anonymous | December 4, 2008 at 10:26 PM

deci am facut bine ca mi-am creeat un nume fals :))Mama , cate face , intuitia asta :D